search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42
MENU CLOSE

Ομελέτα ζυμαρικών

27.03.2020 11:00
frittata-di-pasta-730×484-1.jpg

Υλικά

350 γραμμάρια σπαγγέτι

100 γραμμάρια καπνιστό τυρί ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί σε μικρά κυβάκια

50 γραμμάρια ζαμπόν σε μικρά κυβάκια

Λίγο ελαιόλαδο

5 αυγά

100 γραμμάρια γάλα

50 γραμμάρια παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Λίγο θυμάρι για άρωμα (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες ώστε να γίνουν al dente (να κρατούν στο δόντι). Μόλις ετοιμαστούν, περιχύστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα καλά για να μην κολλήσουν και αφήστε τα στην άκρη.

Ετοιμάστε την ομελέτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχτε τα αυγά, το γάλα, το θυμάρι , το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζαμπόν και το τυρί, τα ζυμαρικά που έχουν κρυώσει και ανακατέψτε καλά.

Πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι διαμέτρου 30 εκατοστών περίπου και βάλτε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίξτε το μίγμα, απλώστε το ομοιόμορφα και δυναμώστε για 1 λεπτό μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση. Χαμηλώστε τη θερμότητα, καλύψτε με ένα καπάκι και ψήστε για 15 λεπτά.

Θα χρειαστεί να γυρίσετε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά, με τη βοήθεια ενός πιάτου. Αφήστε άλλα 5 λεπτά να ψηθεί χωρίς καπάκι και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι περισσεύματα τυριών, αλλαντικών ή κρέατος έχετε στο ψυγείο σας. Ακόμα και περισσεύματα μακαρονιών με σάλτσα, γίνονται υπέροχα με αυτή τη συνταγή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42