search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:06
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Σχεδιάζουμε ένα σοκ ρευστότητας στην αγορά

28.03.2020 17:03
Γεωργιάδης: Σε διαρκές παραλήρημα ο Ερντογάν - Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι η Ελλάδα φοβάται - Media

 

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Προσπαθούμε να είμαστε λίγο μαζεμένοι, κυρίως γιατί δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει αυτό πρέπει να έχουμε δυνάμεις. Το να περάσουμε ξανά σε μία στιγμή ξανά σε οικονομικά προβλήματα, βιωσιμότητας, χρέους, δεν θα ήταν καλή ιδέα. Άρα, οι παρεμβάσεις μας πρέπει να έχουν μέσα στην εξίσωση, πρέπει τα οικονομικά μας να μένουν σταθερά για ένα διάστημα. Παρόλα ταύτα, όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε θα αξιοποιηθούν για να πάρει ξανά μπρος η οικονομία μόλις ανοίξουν τα μαγαζιά» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο σχεδιασμός είναι να στήσουμε τον εγγυοδοτικό μηχανισμό που θα μπορέσει να διαθέσει δάνεια μέσω τραπεζικού συστήματος πολλών δισεκατομμυρίων, ώστε μόλις ανοίξει η οικονομία να βγούμε αμέσως και να προκαλέσουμε ένα σοκ ρευστότητας στην ελληνική αγορά, αν αυτό έχει ως δεδομένο ότι η κρίση θα είναι χρονικά διαχειρίσιμη», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πλην κάποιων μικρών παραφωνιών τύπου Καψιόχα, Καρανίκα, Κούλογλου, σε γενικές γραμμές το πολιτικό μας σύστημα έχει ανταπεξέλθει», είπε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι η τροπολογία που κατέθεσε προκειμένου οι εταιρείες καλλυντικών να παράγουν αντισηπτικά, πέρασε ομόφωνα. «Αυτό είναι καλό δείγμα, δείχνει υποστήριξη σε μία προσπάθεια και τους ευχαριστώ», τόνισε ο υπουργός ανάπτυξης.

«Η ζωή παράγει ενδιαφέροντα ζητήματα. Όταν κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ του κράτους, υποχρεώθηκε από τους δανειστές να προχωρήσει σε κινήσεις ιδιωτικοποιήσεων, υπερταμείου κλπ. Έπρεπε να κινηθούν τελείως ανάποδα από την ιδεολογική τους γραμμή.Υπό μία έννοια, αντίστροφα συμβαίνει αυτό σε εμάς τώρα», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03