search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:34
MENU CLOSE

Οριζόντια εφαρμογή των ευεργετικών μέτρων της κυβέρνησης ζητά η ΕΣΕΕ

29.03.2020 17:52
ΕΣΕΕ: Διεύρυνση των μέτρων στήριξης ζητούν οι επιχειρηματίες - Media

 

Ενόψει των νέων μέτρων που αναμένεται να εξαγγελθούν αύριο, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προτείνει, πέραν των κλάδων που αποδεδειγμένα παραμένουν λειτουργικοί, όσοι πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος να συμμετάσχουν ισότιμα και οριζόντια στα μέτρα υποστήριξης της κυβέρνησης. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ατομικές επιχειρήσεις και όσοι είναι συνδεδεμένοι με εταιρείες.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή που έστειλε η ένωση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση: «Στόχος όλων μας και κυρίως της κυβέρνησης, πρέπει να είναι να μην υπάρξουν αδικίες, ώστε να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους την επόμενη ημέρα της κρίσης. Υπάρχουν λοιπόν επιχειρήσεις που τους έχει επιβληθεί κλείσιμο (με Υπουργική Απόφαση) αλλά είναι έξω από τους πληττόμενους ΚΑΔ – και από τα ευεργετικά μέτρα (με άλλη Υπουργική Απόφαση). Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με δευτερεύοντες ΚΑΔ αλλά δεν μπορούν να ωφεληθούν από την μείωση του ενοικίου, είτε διότι, βάσει ΚΑΔ, ανήκουν σε αυτές που πλήττονται και όχι σε αυτές που κλείνουν, είτε διότι έχουν την ατυχία να λειτουργούν με σιωπηρή αναμίσθωση μετά την λήξη του συμβολαίου. Υπάρχουν, τέλος, επιχειρήσεις που δεν ξέρουν αν, με τους πολλούς ΚΑΔ, που έχουν, είναι μέσα ή έξω από τα μέτρα, όπως υπάρχουν και επιχειρήσεις, που ενώ υποτίθεται ότι λειτουργούν, στην ουσία έχει «σπάσει» το πελατολόγιό τους (καθαριστήρια, κάβες κ.λπ.). Θέλουμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με τους πρωτεύοντες, δευτερεύοντες, τριτεύοντες ΚΑΔ ή με τους ΚΑΔ που πλήττονται και δεν πλήττονται. Η ορατή ετυμηγορία της κοινωνίας και της αγοράς είναι ότι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλοι οι υπόλοιποι πλήττονται».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30