23/01/2021 04:04:31

Γεροβασίλη: Η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης να είναι υποχρεωτική

Όλγα Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης κυβερνά, ο Σαμαράς κάνει ανασχηματισμό - Media

 

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, ζητά η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50% να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική.

"Ζητάμε απόφαση για οριζόντια συνεισφορά Βουλευτών, Γραμματέων, Προέδρων και Διοικήσεων οργανισμών. Ζητάμε κατάργηση των αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν της απολαβές τους" αναφέρει η η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η κα Γεροβασίλη, έστειλε μάλιστα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποιώντας την απόφαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:

"Με επιστολή μου, χθες στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα έκανα γνωστή την απόφασή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του προεδρου της η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50% να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική. Για τον λόγο αυτό προτείναμε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά την συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη.

Πέραν αυτού προτείναμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί:

- Σε όλους τους ευρωβουλευτές

-Σε Γενικούς Γραμματείς, ειδικούς γραμματείς

-Σε προέδρους Οργανισμών, Διοικήσεις ΔΕΚΟ και γενικά σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους.

Ζητάμε επίσης την κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν της απολαβές τους".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.