search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:05
MENU CLOSE

Πρατηριούχοι: «Αγκάθι» οι μεταχρονολογημένες επιταγές για τα βενζινάδικα

01.04.2020 15:56
Πρατηριούχοι: «Αγκάθι» οι μεταχρονολογημένες επιταγές για τα βενζινάδικα - Media

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της σχετικά με την παράταση που προτίθενται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στις επιταγές γεγονός που σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική καταστροφή με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους τις οικογένειές τους και τις οικογένειές μας.

Να υπενθυμίσουμε πως το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, μετά από διαβούλευση με φορείς της αγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, που έγινε από τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, κατέληξε στις ακόλουθες ρυθμίσεις για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Η ΠΟΠΕΚ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι: «Παράταση κατά 75 ημέρες από την λήξη τους δίνεται για όλες τις μεταχρονολογημένες επιταγές των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν τον Απρίλιο στους ΚΑΔ ως πληττόμενες από τον κορωνοϊό έδωσε με απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Ειδικότερα, από την έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και μέχρι την 31 Μαΐου 2020 για τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή ή πληγεί δραστικά από την επιδημία του COVID-19, με βάση τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων κατά 75 ημέρες από την ημερομηνία λήξης εκάστου αξιογράφου».

Ορθώς εκδόθηκε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αντιμετωπίζει χιλιάδες επιχειρήσεις εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών, αλλά χωρίς στην προκειμένη περίπτωση να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάποιων κλάδων της αγοράς.

Όπως των οικογενειακών Πρατηρίων παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, (πλην των θυγατρικών-ιδιολειτουργούμενων, των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών), που αγοράζουν και προμηθεύονται πετρελαιοειδή προϊόντα μετρητοίς, σε κάποιες δε περιπτώσεις προκαταβάλλοντας την αξία της ποσότητας που παραγγείλανε, προκειμένου να εκτελεσθεί η παραγγελθείσα ποσότητα από τις ΕΕΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:04