search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:10
MENU CLOSE

Koρωνοϊός: Οι ΗΠΑ έδωσαν τα… διπλά σε μετρητά και «άρπαξαν» στο παρά 5′ φορτίο μασκών με προορισμό τη Γαλλία

02.04.2020 09:05
Koρωνοϊός: Οι ΗΠΑ έδωσαν τα... διπλά σε μετρητά και «άρπαξαν» στο παρά 5

 

Απίθανες καταστάσεις φαίνεται ότι διαδραματίζονται μεταξύ των μεγάλων κρατών του κόσμου που σπεύδουν έστω και εκ των υστέρων, να εξασφαλίσουν μεγάλες παραγγελίες σε απαραίτητο υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, αναπνευστήρες κ.α από χώρες παραγωγής όπως η Κίνα. 

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της νοτιοανατολικής επαρχίας της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανή Ακτή, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT ότι οι ΗΠΑ εξαγόρασαν μια μαζική παραγγελία μασκών προσώπου από την Κίνα, ακριβώς την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω στον αεροδιάδρομο, έτοιμο να απογειωθεί από την Κίνα προς τη Γαλλία! Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αμερικανικές αρχές κατέβαλαν το διπλάσιο αντίτιμο προκειμένου να… αρπάξουν το πολύτιμο φορτίο χωρίς μάλιστα καν να έχουν προβεί σε έλεγχο του περιεχομένου του!

Αντιμετωπίζοντας μεγάλες ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού εν μέσω της επιδημίας του κορωναϊού, η Γαλλία απευθύνθηκε στην Κίνα για να προμηθευτεί τις πολύ απαραίτητες μάσκες προσώπου.

Μετά τη θέσπιση νόμου εκ μέρους της γαλλικής βουλής για την επιδεινούμενη ιατρική κατάσταση, οι τοπικές αρχές μπόρεσαν να δώσουν εντολή παραγγελίας εξοπλισμού στην Κίνα, καταβάλλοντας την προκαταβολή. Συνολικά, διάφορες γαλλικε΄ς περιοχές είχαν απαραγγείλει 60 εκατομμύρια μάσκες.

“Οι μάσκες έχουν ήδη παραχθεί και βρίσκονται στην Κίνα. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα με την παράδοσή τους “, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προβηγκίας, προσθέτοντας ότι η αποστολή κανονικά έπρεπε να φτάσει στη Γαλλία το βράδυ της Πέμπτης.

Ωστόσο η παραγγελία δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ καθώς την αγόρασαν στο παρά… ένα οι Αμερικανοί που σκαρφίζονται όπως φαίνεται και τις πιο απίστευτες μεθόδους για να φέρουν στη χώρα τους το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, σε μια περίοδο που πλέον οι ΗΠΑ είναι για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα της επιδημίας. 

Ακολουθεί η επίμαχη συνέντευξη στα γαλλικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:08