search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:33
MENU CLOSE

Προς παράταση η έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

02.04.2020 11:38
ΑΑΔΕ: Πότε δεν συμφέρει το «φορολογικό διαζύγιο» - Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις - Media

 

Προς παράταση βαίνει λόγω κορωνοϊού, η έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Κύριος λόγος είναι ο φόρτος εργασίας των λογιστών για τις διαδικασίες επιδότησης και αναστολών σε όσους πλήττονται (πλατφόρμες για τα 800 ευρώ κλπ) και όχι η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών αφού, ακόμα και εάν ξεκινούσαν άμεσα οι υποβολές, κανείς δεν θα πλήρωνε πριν τον Ιούνιο, ενώ αντιθέτως εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι θα ελάμβαναν άμεσα επιστροφές φόρων ή προνοιακά επιδόματα του 2020.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει πίσω η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς, όπως είπε, «δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τέτοιες δραστηριότητες, δεδομένου ότι προέχει η συμπλήρωση των αιτήσεων που απαιτούνται για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού».

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις και εξετάζει το ενδεχόμενο, η καταβολή φόρων που θα συγκεντρωθούν μετά τον Ιούνιο να γίνει με δόσεις που αριθμός τους μπορεί να φτάσε τις 24 ή ακόμη και τις 48.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:31