search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:06
MENU CLOSE

Καθηγήτρια ΜΙT-Κορωνοϊός:  Η κοινωνική απόσταση πρέπει να είναι 8 και όχι 2 μέτρα

03.04.2020 13:29
koronoios_25-1.jpg

 

Καθηγήτρια του ΜΙΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως οι οδηγίες για κοινωνική απόσταση από 1,5 έως δύο μέτρα, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς και να μην κολλήσουμε κορονοϊό, είναι ανεπαρκείς, καθώς στηρίζονται σε οδηγίες του 1930!

Τις χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως «ανεπαρκείς και υπερβολικά απλοποιημένες», προειδοποιώντας ότι ο ιός μπορεί να ταξιδέψει έως και 8 μέτρα και να παραμείνει στο αέρα επί ώρες.

Πρόκειται για την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), Lydia Bourouiba, η οποία, σύμφωνα με άρθρο του gazzetta.gr αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνά της, στην οποία παρουσιάζει (με βίντεο μάλιστα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ) τη δυναμική του βήχα και του φτερνίσματος.

Προειδοποιεί, δε, όπως προαναφέραμε, ότι οι ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές βασίζονται σε ξεπερασμένα μοντέλα της δεκαετίας του 1930.

«Τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα όλων των μεγεθών μπορούν να εκτοξευτούν σε απόσταση έως και 8,2 μέτρων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στην έρευνά της σημειώνει, επίσης, ότι «σταγονίδια μπορούν να μολύνουν επιφάνειες» και τα «υπολείμματα τους μπορούν να μείνουν στον αέρα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:05