search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:49
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Πορτογαλία: Τουλάχιστον 1.300 υγειονομικοί θετικοί στον ιό – «Πιθανές αδυναμίες»… ψάχνει η υπουργός Υγείας

06.04.2020 06:35
Κορωνοϊός-Πορτογαλία: Τουλάχιστον 1.300 υγειονομικοί θετικοί στον ιό - «Πιθανές αδυναμίες»... ψάχνει η υπουργός Υγείας - Media

 

Η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας Μάχτα Τεμίντου αναγνώρισε χθες, Κυριακή, ότι 1.332 στελέχη του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα της Ιβηρικής έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων LUSA.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται 231 στελέχη του ιατρικού προσωπικού, 339 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και άλλοι 762 εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων που εργάζονται σε νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσέλαβε 500 επιπλέον νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Τεμίντου τόνισε πως το υπουργείο της καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπίσει πού εντοπίζονται οι «πιθανές αδυναμίες» στην προστασία των επαγγελματιών της υγείας, ανέφερε το LUSA.

Σύμφωνα με την υπουργό, μόνο οι σοβαρότερες περιπτώσεις και ιδίως οι ασθενείς σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση μπορούν να παραμένουν σε νοσηλεία, ώστε να εξασφαλιστεί πως τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν, καθώς η πίεση αυξάνεται ολοένα περισσότερο για το σύστημα υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:49