search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:44
MENU CLOSE

«Τριγμοί» στο σουηδικό πείραμα για τον κορωνοϊό – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νεκρών

07.04.2020 13:12
Σε συναγερμό η Σουηδία: Αυξάνονται τα κρούσματα, μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς - Media
 
 
Όπως έγραψε και το «Π», η Σουηδία κρατά μια ιδιαίτερα χαλαρή στάση, όσον αφορά στα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ακολουθώντας μια τακτική που θυμίζει τη στρατηγική της «ανοσίας αγέλης» που επιχείρησε να εφαρμόσει και η Βρετανία.
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι η στρατηγική αυτή της Στοκχόλμης άρχισε να παρουσιάζει ρήγματα, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τα νέα κρούσματα Covid-19 ανήλθαν σε 487 και φθάνουν συνολικά τα 7.693. Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν έφτασαν τους 114, γεγονός που δηλώνει μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα. Οι νεκροί λόγω του κοροναϊού έχουν φτάσει συνολικά τους 591.
 
Μέχρι την τελευταία ανακοίνωση που έγινε την Τρίτη, έχουν αναρρώσει συνολικά 205 ασθενείς, ενώ 640 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μέγαλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας έχει ζητήσει από τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν, να πάρει πολύ πιο σοβαρά μέτρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:43