11/07/2020 18:07:38

Όταν η Ρίτα Όρα έφυγε ως πρόσφυγας από το Κόσοβο: «Ήταν δύσκολα»

Όταν η Ρίτα Όρα έφυγε ως πρόσφυγας από το Κόσοβο: «Ήταν δύσκολα» - Media

 

Η Ρίτα Όρα μίλησε για την εμπειρία της ως πρόσφυγας μετά από τη «διαφυγή» ως παιδί στο Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, με τους γονείς της και την αδελφή της Έλενα.

Η 29χρονη τραγουδίστρια δήλωσε στη Vogue Arabia για το πώς ήταν όταν η οικογένειά της έφτασε στο Λονδίνο για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μόλις ένα χρόνο μετά τη γέννησή της.

Η Ρίτα παραδέχθηκε ότι παρόλο που υπήρχε μεγάλη «προκατάληψη και επικρίσεις» κατά την ανατροφή της, έκανε πολλούς φίλους αφού συνδέθηκε μαζί τους επειδή ήταν «διαφορετικοί».

Κατά τη διάρκεια του δεκαετούς πολέμου στη χώρα, χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων των Oras - αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για να βρουν αλλού ασφάλεια.

Η μητέρα της Ρίτα, η Βέρα εργάστηκε ως ψυχίατρος ενώ ο πατέρας της ήταν οικονομολόγος.

Η ίδια είπε: «Άφησαν πίσω τους όλη τη ζωή τους και έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν όταν έφθασαν στο Λονδίνο ως πρόσφυγες. Αλλά η προστασία μας ήταν η κύρια προτεραιότητά τους και είμαι ευγνώμων καθημερινά που έκαναν ό, τι έκαναν».

Εξηγώντας γιατί οι γονείς της επέλεξαν την πόλη, η Ρίτα δήλωσε: «Επέλεξαν το Λονδίνο γιατί ο μπαμπάς αγαπούσε τη μουσική και τον πολιτισμό, αλλά και έτσι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η υιοθέτηση μιας νέας ζωής ήταν εξαιρετικά δύσκολη».

Η Ρίτα ανέφερε ότι δυσκολεύτηκε στο Λονδίνο λόγω των προκαταλήψεων που περιβάλλουν τους πρόσφυγες.

 «Συχνά με αποκαλούσαν πρόσφυγας με τρόπο υποτιμητικό, ωστόσο, είχα πολλούς ξένους φίλους και όλοι μας είχαμε πολύ χρόνο να συνδεθούμε με το να είμαστε διαφορετικοί», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.