search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:23
MENU CLOSE

Χρήματα από ΕΣΠΑ ή ένταξη στα μέτρα, για Παιδικούς και δομές ηλικιωμένων και ΑμεΑ

09.04.2020 13:35
Τελευταία μέρα για αιτήσεις voucher 180 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς  - Media

 

Χρηματοδότηση ή συμμετοχή στα μέτρα της κυβέρνησης λόγω κορονοϊού πρέπει να επιλέξουν οι επιχειρήσεις με συγχρηματοδότηση όπως παιδικοί σταθμοί και δομές ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Συνεχίζεται κανονικά η χρηματοδότηση των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο σε κοινωνικές δομές, εφόσον ο εργοδότης δεν έχει θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού και δεν έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Στην περίπτωση που έχουν υποβάλει τη δήλωση πριν την έκδοση της σημερινής υπουργικής Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύνανται να την ανακαλέσουν, αναφέροντας ως λόγο ανάκλησης την υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 17 της από 30.2.2020 ΠΝΠ.

Κατά συνέπεια, για τις επιχειρήσεις των οποίων η χρηματοδότηση είτε προέρχεται εξ ολοκλήρου, είτε εν μέρει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια να διατηρήσουν τη χρηματοδότησή τους από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ή να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δράσεων ορίζεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30.03.2020 (ΦΕΚ Α’ 75).

Έτσι προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων, των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) , τα ΚΔΑΠμεΑ, τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρσ Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ακόμα κι αν η λειτουργία των δομών τους έχει ανασταλεί ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο σύμφωνα με τη σημερινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, οι πληρωμές στις εν λόγω δομές για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και μεταγενέστερα, για όσο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά.

Η παραπάνω δυνατότητα παρέχεται διαζευκτικά σε σχέση με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που παρέχονται σε όλες αδιακρίτως τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης, 20ης και 30ης Μαρτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:23