06/06/2020 08:28:28

Χρήματα από ΕΣΠΑ ή ένταξη στα μέτρα, για Παιδικούς και δομές ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Θεοδωρικάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των παιδικών σταθμών - Media

 

Χρηματοδότηση ή συμμετοχή στα μέτρα της κυβέρνησης λόγω κορονοϊού πρέπει να επιλέξουν οι επιχειρήσεις με συγχρηματοδότηση όπως παιδικοί σταθμοί και δομές ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Συνεχίζεται κανονικά η χρηματοδότηση των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο σε κοινωνικές δομές, εφόσον ο εργοδότης δεν έχει θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού και δεν έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Στην περίπτωση που έχουν υποβάλει τη δήλωση πριν την έκδοση της σημερινής υπουργικής Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύνανται να την ανακαλέσουν, αναφέροντας ως λόγο ανάκλησης την υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 17 της από 30.2.2020 ΠΝΠ.

Κατά συνέπεια, για τις επιχειρήσεις των οποίων η χρηματοδότηση είτε προέρχεται εξ ολοκλήρου, είτε εν μέρει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια να διατηρήσουν τη χρηματοδότησή τους από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ή να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δράσεων ορίζεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30.03.2020 (ΦΕΚ Α' 75).

Έτσι προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων, των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) , τα ΚΔΑΠμεΑ, τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρσ Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ακόμα κι αν η λειτουργία των δομών τους έχει ανασταλεί ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο σύμφωνα με τη σημερινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, οι πληρωμές στις εν λόγω δομές για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και μεταγενέστερα, για όσο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά.

Η παραπάνω δυνατότητα παρέχεται διαζευκτικά σε σχέση με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που παρέχονται σε όλες αδιακρίτως τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης, 20ης και 30ης Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.