search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:04
MENU CLOSE

Συμφωνία Σ. Αραβίας-Ρωσίας για το πετρέλαιο – Εκτίναξη των διεθνών τιμών

09.04.2020 16:09
Συμφωνία Σ. Αραβίας-Ρωσίας για το πετρέλαιο - Εκτίναξη των διεθνών τιμών  - Media

 

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη την Πέμπτη μετά από πηγές που ανέφεραν στο Reuters ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έχουν καταλήξει σε νέα συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου δραστικά ως απάντηση στην κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης λόγω κορωνοϊού.

Τα συμβόλαια Brent αυξήθηκαν κατά 2,24 δολάρια ή 6,8% στα 35,08 δολ. το βαρέλι, ενώ το WTI των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,18 δολάρια ή 8,7% στα 27,27 δολάρια.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας συναντήθηκαν με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη. Μια ανώτερη ρωσική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έχουν εξαλείψει τα βασικά τους εμπόδια για μια νέα συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να ανέλθει στα 20 εκατομμύρια βαρέλια, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες ήταν ακόμη ασαφείς.

Μια τέτοια συμφωνία θα είναι μακράν η μεγαλύτερη περικοπή παραγωγής που συμφωνήθηκε ποτέ από τον ΟΠΕΚ, αλλά η Ρωσία επέμεινε ότι θα μειώσει μόνο την παραγωγή εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενταχθούν στη συμφωνία. 

Η τελευταία συνάντηση του ΟΠΕΚ στις αρχές Μαρτίου έληξε, με τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία να μην καταλήξουν σε συμφωνία για να περιορίσουν την παραγωγή καθώς ο ιός εξαπλώθηκε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:03