search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:58
MENU CLOSE

Πάσχα στη Γερμανία: Αναστάσιμες λειτουργίες σε drive-in κινηματογράφο για 500 οχήματα

09.04.2020 18:41
Πάσχα στη Γερμανία: Αναστάσιμες λειτουργίες σε drive-in κινηματογράφο για 500 οχήματα - Media

 

Στην εποχή του κορωνοϊού οι λειτουργίες με πλήθος πιστών φαντάζουν αδιανόητες. Ο δήμος Ντίσελντορφ θα πραγματοποιήσει ωστόσο αναστάσιμες λειτουργίες σε drive-in κινηματογράφο για 500 οχήματα παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Για τους Χριστιανούς παντού στο κόσμο το Πάσχα είναι λόγω της Ανάστασης η κορυφαία γιορτή του χρόνου. Σε καιρούς πανδημίας όμως οι εκκλησίες και στη Γερμανία θα παραμείνουν κλειστές την πασχαλινή περίοδο. Οι περισσότεροι πιστοί στη Γερμανία παρακολουθούν ήδη τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από την τηλεόραση.

Λόγω κορωνοϊού οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν προγραμματίσει τη ζωντανή μετάδοση πολύ περισσότερων λειτουργιών από άλλες χρονιές, είτε από σχεδόν άδειες εκκλησίες, είτε ακόμα και από τηλεοπτικά στούντιο, εφαρμόζοντας όλα τα προληπτικά εκκλησιαστικές μέτρα και τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες. Ας σημειωθεί ότι το Πάσχα των Δυτικών γιορτάζεται φέτος στις 12 Απριλίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από το ορθόδοξο.

Όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει σε ολόκληρη τη Γερμανία μία και μόνη εξαίρεση ως προς τις λειτουργίες του Πάσχα με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Ντίσελντορφ Τόμας Γκέιζελ θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας σε ένα μεγάλο drive-in κινηματογράφο δίπλα από το εκθεσιακό κέντρο της πόλης τρεις πασχαλινές λειτουργίες. Από κοινού με εκπροσώπους της Καθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας ο δήμαρχος Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Παρασκεύη θα τελεστεί κοινή λειτουργία καθολικών και ευαγγελικών, την Κυριακή του Πάσχα μια καθολική και τη Δευτέρα του Πάσχα μια προτεσταντική λειτουργία.

Σκανάρισμα εισιτηρίου πίσω απ’ το κλειστό τζάμι

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μπροστά στην γιγαντοοθόνη του drive-in σινεμά, το οποίο χωρά μέχρι 500 οχήματα, θα στηθεί μια μεγάλη σκηνή στην οποία θα τοποθετηθεί Αγία Τράπεζα. Οι πιστοί θα παρακολουθούν τη λειτουργία, διάρκειας περίπου μιας ώρας, από τα αυτοκίνητά τους και ο ήχος θα μεταδίδεται σε συγκεκριμένη συχνότητα στο ραδιόφωνο του οχήματος. Όπως ανακοινώθηκε τα εισιτήρια για τις πασχαλινές λειτουργίες διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.autokino-duesseldorf.de

Οι υγειονομικοί κανόνες θα είναι αυστηροί, διαβεβαιώνει ο δήμος Ντίσελντορφ. Τα αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους στις θέσεις που έχουν ήδη προβλεφθεί. Σε κάθε όχημα επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι και δύο ενήλικοι, καθώς και τα παιδιά τους έως 14 ετών. Το εισιτήριο θα σκανάρεται κατά την είσοδο των οχημάτων πίσω από το κλειστό τζάμι. Οι διοργανωτές των λειτουργιών ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες ακόμα κι αν είναι κάτοχοι εισιτηρίων. Οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, για να πάνε πχ στην τουαλέτα. Το προσωπικό έχει αναλάβει να διασφαλίσει ότι θα τηρούνται και σε αυτή την περίπτωση οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:56