search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:29
MENU CLOSE

Τραμπ: Είμαι μπροστά στην πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου

10.04.2020 20:57
Αέρας αισιοδοξίας για το εμβόλιο - Ανακοινώθηκαν επιτυχείς δοκιμές - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής πως η απόφασή του για το πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η αμερικανική οικονομία μετά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του νέου κορονοϊού θα είναι «η πιο σημαντική» απόφαση της ζωής του.

«Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση και ελπίζω ότι θα είναι η σωστή απόφαση», τόνισε στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την κρίση.

«Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συστάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για πιθανή χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αναγνωρίζοντας ότι ο καθορισμός μιας πολύ κοντινής ημερομηνίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, επέμεινε επίσης στον κίνδυνο που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να προκαλέσει μια ημερομηνία πολύ μακρινή.

«Η παραμονή στο σπίτι οδηγεί επίσης σε θάνατο (…) Ίσως μια διαφορετική μορφή θανάτου», είπε.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος στις ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, βασικο μέλος της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης που συμβουλεύει τον Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η άρση των μέτρων περιορισμού δεν θα συμβεί απότομα, αλλά θα είναι σταδιακή και διαφορετική ανάλογα με την περιοχή.

Η κατάσταση βελτιώθηκε αυτή την εβδομάδα στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί να πλησιάζει σε σημείο καμπής στη χώρα.

Το πιο διαδεδομένο μοντέλο (IHME), που λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η πανδημία στην Κίνα και την Ευρώπη, αναθεώρησε τις τελευταίες ημέρες αρκετές φορές τον εκτιμώμενο απολογισμό του πρώτου κύματος στις ΗΠΑ: από 93.000 σε 82.000, στη συνέχεια σε 60.000 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε σήμερα το απόγευμα το φράγμα των 18.000.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33