13/07/2020 14:28:08

Στη Βουλή το ΕΣΡ για την πολυφωνία

Στη Βουλή το ΕΣΡ για την πολυφωνία - Media

 

Με το κύρος του πρώην προέδρου της Βουλής και του προσώπου που προέδρευσε στην επιλογή των σημερινών μελών της Αρχής, ο Νίκος Βούτσης ζήτησε από τη Βουλή να κληθούν τα μέλη του ΕΣΡ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Κατά τον νόμο, η αρμόδια Επιτροπή έχει την υποχρέωση ελέγχου του ΕΣΡ και το ζητούμενο, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να διερευνηθεί αν η Αρχή στο κρίσιμο αυτό ζήτημα προέβη στον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών για το ζήτημα της πολυφωνίας.

Το ΕΣΡ μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει την έκδοση πεπραγμένων για το έτος 2017 (εκκρεμεί η παράδοση των εκθέσεων για το 2018 και το 2019), ενώ εξέδωσε την έκθεση Πολιτικής Πολυφωνίας για το 2018. Δεν έχει δημοσιεύσει, ωστόσο, την αντίστοιχη έκθεση για το 2019, ενώ για το επίμαχο διάστημα της καραντίνας θα καλέσει σε απολογία τους σταθμούς που μετέδωσαν εκπομπές με τη διαφήμιση προϊόντων που δήθεν αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό.

Πηγή: typologies.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.