12/08/2020 15:43:18
14.4.2020

Δυσοίωνος Πούτιν για την πανδημία: Δεν έχουμε και πολλά πράγματα για να κοκορευόμαστε

Δυσοίωνος Πούτιν για την πανδημία: Δεν έχουμε και πολλά πράγματα για να κοκορευόμαστε - Media
 
Στροφή 180 μοιρών από τις αρχικές του θέσεις έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στέλνοντας ένα απαισιόδοξο μήνυμα στο επιτελείο του, σχετικά με την αντιμετώπιση από τη Μόσχα της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Παρά το γεγονός ότι στα μέσα του περασμένου Μαρτίου η Ρωσία διαβεβαίωνε ότι ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ιό και παρότι ήταν τόσο σίγουρη που έστειλε βοήθεια στην Ιταλία και τη Νέα Υόρκη, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν κατά το αναμενόμενο.
 
Αντιθέτως, σύμφωνα με τους New York Times, η κατάσταση του συστήματος υγείας της χώρας έκανε τον Πούτιν να στείλει τη Δευτέρα ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο μήνυμα στους συνεργάτες του.
 
«Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν έχουμε και κάτι για να κοκορευόμαστε, ούτε έχουμε λόγο να το κάνουμε και σαφώς δεν πρέπει να χαλαρώσουμε» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε ένα σκοτεινό μήνυμα προς όλους.
 
«Δεν έχουμε φθάσει στην κορύφωση της επιδημίας, ούτε καν στη Μόσχα», προσέθεσε, κάνοντας λόγο για εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό, ελλέιψεις σε προστατευτικά μέσα και κίνδυνο υπερβολικής πίεσης στο σύστημα υγείας.
 
Η επικεφαλής της ομάδας κρούσης της Ρωσίας για την πανδημία, Τατιάνα Γκολίκοβα, σχολιάζοντας εικόνες στα ΜΜΕ με μακριές ουρές ασθενοφόρων έξω από τα νοσοκομεία της Μόσχας, παραδέχθηκε ότι «αντικειμενικά, δεν δώσαμε τη δέουσα σημασία στο πόσο έτοιμες θα έπρεπε να είναι οι υπηρεσίες κατά μεταδοτικών ασθενειών».
 
Τη Δευτέρα, στη Ρωσία υπήρχαν 18.328 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και 148 νεκροί από την πανδημία, αν και λέγεται ότι ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μεγαλύτερος, ενώ και συνεργάτες του Πούτιν επιμένουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει όλα τα στοιχεία, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.
 
Πλέον ειδικοί ανησυχούν ότι η Μόσχα των 13 εκατομμυρίων κατοίκων θα μπορούσε να βιώσει δράμα αντίστοιχο με αυτό της Νέας Υόρκης, οπότε ο Πούτιν έδωσε εντολές για ενίσχυση του συστήματος υγείας και παροχή προστατευτικών μέσων στο νοσηλευτικό προσωπικό, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα σενάρια, ακόμα και τα πιο ακραία».
 
Πηγή: Yahoo!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.