search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:08
MENU CLOSE

Aχτσιόγλου για ΚΕΚ: Όσο ο πρωθυπουργός δεν προχωράει σε αποπομπή του υπουργού Εργασίας, υπάρχει ευθύνη

23.04.2020 05:17
Αχτσιόγλου: Ο Βρούτσης μειώνει 20% τους μισθούς όσων «τυχερών» δεν απολυθούν - Media

 

“Είναι προφανές ότι έγινε σκάνδαλο. Υπήρχε μεθόδευση να κατευθυνθούν συγκεκριμένα χρήματα σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης”, υποστήριξε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας, στη διάρκεια της εκπομπής της ΕΡΤ1 “Δέκα” την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να καταργήσει το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης μέσω του προγράμματος voucher.

Αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε:

Για την απόφαση κατάργησης του προγράμματος:

“Η απόφαση είναι μια μεγάλη αναδίπλωση του Πρωθυπουργού για ένα πρόγραμμα που εδώ και καιρό καταγγέλλαμε και εμείς αλλά και οι επιστημονικοί σύλλογοι. Στην πραγματικότητα ήταν ένα φιάσκο. Υπήρχε η δυνατότητα να ενισχυθούν απ ευθείας οι επιστήμονες και όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά θα περνούσαν μέσα από μια , εντός εισαγωγικών, κατάρτιση άθλιας ποιότητας, με εικόνες και ασυναρτησίες που όλοι είδαμε.

“Είναι μια ομολογία του Πρωθυπουργού ότι ήταν ένα λάθος αλλά και μια παραδοχή ότι όλα όσα έλεγαν, όλες αυτές τις μέρες, κάποια κυβερνητικά στελέχη που κουνούσαν το δάκτυλο στην αξιωματική αντιπολίτευση και στους επιστήμονες δεν ήταν παρά λόγια του αέρα. Ήταν φιάσκο να γίνει μια μεθοδολογία κατάρτισης αμφίβολης ποιότητας και μάλιστα με την υπογραφή του υπουργού Εργασίας”

Για το τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ:

“Εμείς δεν θα κάναμε κατάρτιση. Υπήρχε η δυνατότητα από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ να δοθούν απ ευθείας για την ενίσχυση των επιστημόνων. Δεν υπήρχε καμιά υποχρέωση να γίνει κατάρτιση στην παρούσα φάση”

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή της και στον κ. Βρούτση και στον υφυπουργό ανάπτυξης είπε ξεκάθαρα ότι λόγω του κορωνοιού μπορούν τα κονδύλια να ανακατευθύνονται , δηλαδή ν αλλάξει η χρήση τους και να γίνει απ ευθείας ενίσχυση των επιστημόνων”

Για το λόγο που, κατά τη γνώμη της, αναγκάστηκε η Κυβέρνηση σε αναδίπλωση:

“Είναι προφανές ότι έχουμε ομολογία ενοχής. Ο Πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά τη διογκούμενη αντίδραση όλης της κοινωνίας και των επιστημονικών φορέων. Υπήρχε μεθόδευση να κατευθυνθούν συγκεκριμένα χρήματα σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Για το λόγο που χαρακτήριζε “σκάνδαλο” την υπόθεση:

“Αν δεν μεσολαβούσαν τα Κ.Ε.Κ. το πρόγραμμα θα κόστιζε 150 εκατ. ευρώ και όχι 190 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το παράδοξο σε όλη την υπόθεση”

“Είναι προφανές ότι έγινε σκάνδαλο. Τη στιγμή που όλοι είμαστε σπίτια μας και προσπαθούμε να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές να υπάρχουν σε ανώτατο επίπεδο της Κυβέρνησης προσπάθειες για να γίνουν αρπαχτές.

“Το “συγνώμη λάθος” σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί. Όσο δεν προχωράει ο Πρωθυπουργός σε αποπομπή του υπουργού Εργασίας , υπάρχει ευθύνη”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:05