search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Επιστήμονες ονόμασαν νέο είδος ερπετού από χαρακτήρα των βιβλίων του Χάρι Πότερ (Photo)

23.04.2020 17:53
Επιστήμονες ονόμασαν νέο είδος ερπετού από χαρακτήρα των βιβλίων του Χάρι Πότερ (Photo)  - Media

 

Επιστήμονες, τιμώντας το σύμπαν της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, ονόμασαν ένα νέο υποείδος οχιάς της Νοτιοανατολικής Ασίας, αντλώντας έμπνευση από τα βιβλία της συγγραφέως.

Το σύμπαν της συγγραφέως Τζ.Κ.Ρόουλινγκ που έγραψε τον πολυαγαπημένο Χάρι Πότερ αλλά και τα υπόλοιπα βιβλία, μεταξύ των οποίων το «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται» εμπλουτίστηκε, αυτή τη φορά στην πραγματικότητα, με ένα νέο είδος ερπετού.

Οι επιστήμονες που ερευνούν το εθνικό πάρκο Pakke Tiger της Ινδίας, ονόμασαν ένα είδος ερπετού – και συγκεκριμένα μιας οχιάς, Trimeresurus Salazar – από τον φανταστικό χαρακτήρα των βιβλίων της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, Σάλαζαρ Σλίθεριν, σύμφωνα με δημοσίευμα στο επιστημονικό περιοδικό Zoosystematics and Evolution.

«Το νέο είδος διαφέρει από το προηγούμενο καθώς φέρει μια πορτοκαλί προς το κόκκινο γραμμή που διατρέχει το σώμα του, ξεκινώντας από το κάτω άκρο του ματιού, καθώς και αριθμό επιπλέον δοντιών» αναφέρει η έρευνα.

Οι οχιές στο υποείδος Trimeresurus είναι δηλητηριώδεις και ζουν στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία. Το συγκεκριμένο είδος εντοπίστηκε στην Ινδία, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 48 είδη αυτής της οικογένειας σε όλη την περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:05