search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:58
MENU CLOSE

Νέα προθεσμία της UEFA στις Λίγκες έως τις 25 Μαΐου – Αναμονή για το Euro

28.04.2020 11:58
Νέα προθεσμία της UEFA στις Λίγκες έως τις 25 Μαΐου - Αναμονή για το Euro - Media

 

Νέα διορία έως τις 25 Μαΐου έδωσε η UEFA στις ευρωπαϊκές λίγκες και ομοσπονδίες ώστε να ενημερώσουν για το πλάνο που έχουν εκπονήσει προκειμένου να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα. 

«Οι εθνικές ομοσπονδίες ή και οι λίγκες πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με την UEFA έως τις 25 Μαΐου 2020 και να ενημερώσουν για τα πλάνα επανέναρξης των εγχώριων διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ημερομηνιών αυτής» τονίζει ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενόψει της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης της UEFA, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαϊου.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία θέλει να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις του Champions και του Europa League της σεζόν 2019/2020 και για γίνει αυτό θα πρέπει να αρχίσουν ξανά τα εθνικά πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν, για να συμβεί το ίδιο και με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην επιστολή του στις 55 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν συμπληρώνει: «Στην περίπτωση που μία εγχώρια διοργάνωση πρόκειται να τερματιστεί πρόωρα για νόμιμους λόγους, η UEFA απαιτεί από την εθνική ομοσπονδία της χώρας αυτής να εξηγήσει έως τις 25/05 τις ειδικές διαμορφωθείσες καταστάσεις που να δικαιολογούν τέτοιο πρόωρο τερματισμό και να επιλέξουν τις ομάδες για τις διοργανώσεις της UEFA της περιόδου 2020/2021 με βάση την κατάταξή τους στις εγχώριες διοργανώσεις της σεζόν 2019/2020». Και εξηγεί ότι η UEFA επιθυμεί να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις αντί να διακοπούν.

Αναμονή για το Euro

Παράλληλα μέχρι και την 30η Απριλίου (την Πέμπτη δηλαδή), η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα περιμένει τις απαντήσεις από τις 12 πόλεις που επρόκειτο ν’ αναλάβουν τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων του Euro 2020. Το τουρνουά πήρε αναβολή ενός έτους και θα πρέπει να ξέρει η UEFA αν θα πρέπει να διαφοροποιηθεί κάτι στα σημεία που είχε προγραμματιστεί να γίνουν τα ματς ή θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50