search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:40
MENU CLOSE

«Ανοιξιάτικο» φαινόμενο κιτρίνισε τη θάλασσα στο Τολό Αργολίδας (Photos/Video)

30.04.2020 07:05
«Ανοιξιάτικο» φαινόμενο κιτρίνισε τη θάλασσα στο Τολό Αργολίδας (Photos/Video) - Media

 

Η εικόνα της θάλασσας σήμερα το απόγευμα στο Τολό ήταν πολύ διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Όπως αναφέρουν οι Αργολικές Ειδήσεις την έχουμε δει ήρεμη και βαθυγάλαζη ή θυμωμένη και αφρισμένη, αλλά… κίτρινη όχι.

Το (περίεργο) αλλά άκρος φυσικό φαινόμενο, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές και φυσικά δεν πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε.

Οι κίτρινες κηλίδες που επιπλέουν και ταξιδεύουν ανάλογα το ρεύμα της θάλασσας, δεν είναι τίποτε άλλο από μεγάλες ποσότητες γύρης.

Η γύρη που αυτή την εποχή ειναι άφθονη στον αέρα, μεταφέρεται στην επιφάνεια της θάλασσας και επιπλέει καθώς είναι σε μορφή σκόνης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίτρινες κηλίδες οι οποίες με τα ρεύματα καταλήγουν στον αιγιαλό.

Το φαινόμενο δεν κρατάει για μεγάλο διάστημα και φυσικά η θαυμάσια θάλασσα του Τολού δεν έχει κάποιου είδους μόλυνση που θα πρέπει να ανησυχήσει τους κατοίκους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:36