search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Ζαγορά Πηλίου: Χαμηλές νεφώσεις εφάπτονταν της επιφάνειας του εδάφους (Video)

30.04.2020 07:36
Ζαγορά Πηλίου:  Χαμηλές νεφώσεις εφάπτονταν της επιφάνειας του εδάφους (Video) - Media

 

Η ομίχλη μεταφοράς είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρας μας την άνοιξη όταν η ανάμιξη αερίων μαζών με διαφορετικά χαρακτηριστικά οδηγεί στη δημιουργία χαμηλών νεφώσεων που πολλές φορές εφάπτονται της επιφάνειας του εδάφους.

Το πρωινό της Τετάρτης 29 Απριλίου η κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου στη Ζαγορά Πηλίου κατέγραψε τη δημιουργία ομίχλης μεταφοράς.

Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα οι ψυχρές αέριες μάζες που μεταφέρονται από τις πλαγιές του βουνού και κατέρχονται (ως πυκνότερες) και ψύχουν τις υγρές αέριες μάζες πάνω από τη θάλασσα. Δημιουργείται έτσι μια θερμοκρασιακή αναστροφή, με τις πιο ψυχρές αέριες μάζες να βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού, στις ακτές. Οι υδρατμοί που ψύχονται δημιουργούν νεφώσεις που μεταφέρονται υπό την επίδραση της τοπικής κυκλοφορίας.


Παρατηρήστε στο βίντεο τη φορά του καπνού που εξέρχεται από τις καμινάδες στη Ζαγορά και υποδεικνύει την αλλαγή φοράς του ανέμου το μεσημέρι. Η θέρμανση του εδάφους προς το μεσημέρι διαλύει τη θερμοκρασιακή αναστροφή και οδηγεί στη δημιουργία μικρών σωρειτών πάνω από τις κορυφές του Πήλιου υπό την επίδραση περιορισμένης ατμοσφαιρικής αστάθειας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:53