search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Ζητείται «Σχέδιο Μάρσαλ» για τα Μέσα Ενημέρωσης

04.05.2020 05:19
Ζητείται «Σχέδιο Μάρσαλ» για τα Μέσα Ενημέρωσης - Media

 

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του κλάδου των ΜΜΕ με ένα μεγάλο πρόγραμμα διαφήμισης που θα φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ ζητούν από την κυβέρνηση οι άνθρωποι που ελέγχουν τα ΜΜΕ. Η ζημία στις επιχειρήσεις των Μέσων αναμένεται να είναι σημαντική και θα πρέπει να υπάρξουν δραστικά μέτρα για να μην καταρρεύσουν.

Το σχέδιο της τραπεζικής ενίσχυσης των ΜΜΕ δεν μπορεί να υποστηρίξει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς προβλέπει τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν μέχρι 250 εργαζόμενους. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, βάσει νόμου, πρέπει να έχουν τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας και συνεπώς αποκλείονται από τη χρηματοδότηση. Η εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι η κάλυψη του 10% της ετήσιας διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ. Αυτή υπολογίζεται στα 700 εκατ. ευρώ, στα οποία συνυπολογίζεται και η διαφήμιση που κατευθύνεται στο εξωτερικό, στις μεγάλες εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η επιδότηση, μέσω της κρατικής διαφήμισης, των επιχειρήσεων ΜΜΕ που έχουν τουλάχιστον πέντε θέσεις εργασίας. Η κρατική δαπάνη πρέπει να διανεμηθεί με τους ισχύοντες κανόνες και με την έκδοση απολογιστικών στοιχείων. Η νομοθεσία ορίζει πως η κρατική διαφημιστική δαπάνη προορίζεται κατά 70% στα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ και κατά 30% στα περιφερειακά. Από τη δαπάνη αυτή το μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να κατευθύνεται στην τηλεόραση και έπειτα στις εφημερίδες, στις ιστοσελίδες και στο ραδιόφωνο.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50