search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:52
MENU CLOSE

Τα μπλόκα της ΕΛΑΣ μετακόμισαν στα… λεωφορεία του ΟΑΣΑ – Πώς αντιμετωπίζονται όσοι δεν φορούν μάσκες (Photos/Videos)

04.05.2020 07:57
oasa-maskes2

 

Aπό νωρίς το πρωί, οι Αθηναίοι που πήγαιναν στις εργασίες τους ή σε άλλες υποχρεώσεις τους περίμεναν καρτερικά στις στάσεις των λεωφορείων του ΟΑΣΑ φορώντας μάσκες, καθώς έντονος είναι ο φόβος τόσο του κορωνοϊού, όσο και του τσουχτερού προστίμου που περιμένει όσους δεν έχουν προστατευτική μάσκα όταν επιβιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πάντως οι μέχρι τώρα εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι γενικά οι επιβάτες τηρούν τα νέα προβλεπόμενα μέτρα, έχουν μάσκες μαζί τους, κρατούν αποστάσεις αλλά υπόκεινται και σε ελέγχους από αστυνομικούς.

Τα μπλόκα και τα… μπλοκάκια πλέον έχουν μετακομίσει από τις μεγάλες οδικές διασταυρώσεις της Αθήνας στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και το μετρό. 

Διαβάστε σχετικά: Αστικές συγκοινωνίες: Μάσκες για όλους και παντού – Τι είναι οι «βοηθοί επιβατών» και πού θα τους βρίσκουμε

Να θυμίσουμε ότι το πρόστιμο για όσους δεν εφαρμόζουν το συγκεκριμένο μέτρο ανέρχεται στο… καθιερωμένο πόσο των 150 ευρώ. Να προσθέσουμε δε ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει και το μεγάλο κόστος από την καθημερινή χρήση μασκών -πλέον πωλούνται τουλάχιστον 1 ευρώ έκαστη- η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει το κράτος τη δωρεάν διανομή τους τουλάχιστον στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 


 

Σε όσες περιπτώσεις, μάλιστα, εντοπίζονται επιβάτες χωρίς μάσκες αυτοί υποχρεώνονται να αποβιβαστούν από το λεωφορείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:51