search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:08
MENU CLOSE

ΣΚΑΪ: Ο «μαγειρεμένος» πίνακας για τα τεστ και η πραγματικότητα για την Ελλάδα (Photo)

12.05.2020 11:19
skai-test

 

Με έναν… μαγειρεμένο πίνακα στατιστικών στοιχείων όσον αφορά την εικόνα της Ελλάδας σε σχέση με τις άλλες χώρες του κόσμου στο θέμα των τεστ κορωνοϊού, επιχείρησε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης. Παρουσίασε στοιχεία με βάση τα τεστ ανά κρούσμα, όπου εμφανώς η Ελλάδα υπολείπεται πολύ έναντι άλλων χωρών, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει στα… ύψη το τελικό ποσοστό και η χώρα μας να ξεπερνά χώρες όπως η Γερμανία ή η Ιταλία, αλλά και οι ΗΠΑ ή η Βρετανία. 

Ωστόσο η ακριβής κατάσταση δεν είναι και τόσο ωραιοποιημένη όσο θέλει να την παρουσιάσει το φιλοκυβερνητικό κανάλι του Φαλήρου.

Σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει λιγότερα από 100.000 τεστ (99.363) και βρίσκεται στην 64η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Όσον αφορά τα τεστ ανά εκατομμύριο κατοίκων – αυτή είναι η σωστή στατιστική αναλογία όπως τουλάχιστον τη μετρούν στη εξωτερικό- η Ελλάδα βρίσκεται με 9.533 ακόμα πιο χαμηλά, στην 83η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.  Μάλιστα μας ξεπερνούν μακράν χώρες όπως το Μπαχρέιν, η Μάλτα, η Κύπρος, η Σλοβενία και το Καζακαστάν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:05