search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:46
MENU CLOSE

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Για ποιους είναι αργία, τι θα ισχύσει με μετακινήσεις

13.05.2020 08:52
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Για ποιους είναι αργία, τι θα ισχύσει με μετακινήσεις  - Media

 

Φέτος η εορτή του Αγίου Πνεύματος «πέφτει» τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής. Στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά εάν το επιθυμούν.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είναι το πρώτο τριήμερο μετά την χαλάρωση των μέτρων και όλα δείχνουν ότι πλέον θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα νησιά, έστω υπό όρους και προϋποθέσεις.

Στις 8 Ιουνίου θα είναι ανοικτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Η έναρξη λειτουργίας τους έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινούν οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι πρόθεση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως, παρόλο που έπεσε στο τραπέζι ως αίτημα των καταστηματαρχών το σενάριο να ανοίξει η εστίαση στις 25 Μαΐου, εξακολουθεί -τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- να ισχύει το χρονοδιάγραμμα για 1η Ιουνίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39