search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Σε καραντίνα το νοσοκομείο «Ελπίς» – Ανεστάλη η εφημερία καθώς βρέθηκαν 10 κρούσματα σε προσωπικό και ασθενείς

13.05.2020 11:00
Σε καραντίνα το νοσοκομείο «Ελπίς» - Ανεστάλη η εφημερία καθώς βρέθηκαν 10 κρούσματα σε προσωπικό και ασθενείς - Media

 

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Νοσοκομείο Ελπίς ο εντοπισμός κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους και ασθενείς.

Όπως αναφέρει το efsyn.gr σε επταήμερη καραντίνα έχουν τεθεί 25 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του Covid-19 στους επαγγελματίες υγείας που εντοπίστηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η πρωινή εφημερία του Νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει και η απολύμανση κλινικών, όπως είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι. Οι έξι θετικοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στη β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού.

Το πρώτο τεστ που έγινε, αποδείχθηκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β’ χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Μετά τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα και το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής ήταν τελικά θετικός στον ιό.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικοί στον κορονοϊό, πέντε ασθενείς, τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και δύο εργαζόμενοι κι ένας ασθενής της καρδιολογικής κλινικής. 

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης πέθανε μια 88χρονη που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ και τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας 53χρονος στο «Σωτηρία», με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του νέου κορονοϊού να ανέρχεται πλέον στους 154.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος άντρας είχε ιστορικό καρκίνου του πνεύμονα και αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ και η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:01