Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
500 γραμμάρια πατάτες
500 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Λίγη ρίγανη και λίγο δεντρολίβανο για γεύση
150 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους προσπαθώντας να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μεταφέρετέ τις σε ταψί, καρυκέψτε τις με αλάτι, πιπέρι, λάδι και ρίγανη και ανακατέψτε τις καλά.
Κόψτε το λουκάνικο σε κομμάτια περίπου 6-7 εκατοστά και βάλτε τα πάνω στις πατάτες. Σε ένα μικρό μπολάκι πολτοποιήστε με το χέρι σας τις αποφλοιωμένες ντομάτες και ρίξτε τις κι αυτές πάνω από τις πατάτες και τα λουκάνικα. Ανακατέψτε καλά και αρωματίστε με λίγο δεντρολίβανο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις για περίπου 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
Σερβίρετε ζεστό και διατηρείται το πολύ για 1 ημέρα στο ψυγείο.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.