search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:01
MENU CLOSE

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια

19.05.2020 07:41
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια - Media

 

Μια ημέρα μετά την επαναλειτουργία των σχολείων και για τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου, οι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. 

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ επικρίνουν την κυβέρνηση και μέρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων ότι «κλείνουν τ’ αυτιά» στη φωνή των εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα και ότι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

Οι ομοσπονδίες καθώς και πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να μην εφαρμοστεί η «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίζουν τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μπει φραγμός «στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη».

Παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιμένει στην ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων χωρίς να δημοσιοποιήσει τη μελέτη αντικτύπου που αποτελεί, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου.

Χθες μάλιστα εστάλησαν στα σχολεία σχετικές οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο διευθυντές και εκπαιδευτικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων και το πώς θα εξασφαλιστεί ότι το μάθημα δεν θα βιντεοσκοπείται από άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50