search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Έξαλλη η Διαμαντοπούλου, έξαλλος και ο Πανάρετος

30.07.2012 12:28
Έξαλλη η Διαμαντοπούλου, έξαλλος και ο Πανάρετος - Media

Για «συμβιβασμό με τις συντεχνίες» κάνει λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται επί του τελευταίου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ανάλογη είναι και η στάση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου.

Για «συμβιβασμό με τις συντεχνίες» κάνει λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται επί του τελευταίου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Πρώην υπουργός Παιδείας μάλιστα καυτηριάζει και τη στάση των τριών αρχηγών οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ανάλογη είναι και η στάση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μιλά για «ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο ούτε από την τρόικα».

Τονίζει ακόμη ότι «οι κυβερνητικές προτάσεις αποτελούν συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για παθογένειες των ΑΕΙ».

Σε έντονο ύφος, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει ότι «η προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου, επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία».

Αντίθετος με τις αλλαγές που προωθούνται στο νόμο για τα ΑΕΙ είναι και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος εκτιμά ότι η ΔΗΜΑΡ, η οποία τον είχε καταψηφίσει, επέβαλε τις απόψεις της οι οποίες ταυτίζονται με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη ΝΔ αναφέρει ότι, αναλαμβάνοντας τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, ικανοποιεί το κομματικό της ακροατήριο, καθώς, στην ουσία, επαναφέρει το νόμο Γιαννάκου και για το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι αποδέχεται την κατεδάφιση ενός νομοθετήματος το οποίο πέρασε χωρίς σημαντικό πολιτικό κόστος, για λόγους που είναι εύκολα εξηγήσιμοι, υπονοώντας την ακαδημαϊκή ιδιότητα του Προέδρου του Κινήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:22