search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:34
MENU CLOSE

Δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη – Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού (Video)

27.05.2020 09:15
Δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη - Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού (Video) - Media

 

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ η ίδια η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η επιτροπή Μεταγωγών έκανε δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη να μεταφερθεί στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι να βάλει η ίδια την υπογραφή της στην απόφαση.

Να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη φορά δεν υπέγραφε το αντίστοιχο έγγραφο για τη μεταφορά του.

Στην παρέμβασή της επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι δεν στερήθηκε το δικαίωμα του κρατούμενου στην εκπαίδευση, ωστόσο, αυτό καταρρίπτεται από το ότι μόλις στις 25 Μαΐου κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας, η υποδιευθύντρια του καταστήματος κράτησης τον ενημέρωσε ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση σε εγκατεστημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

O κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης βρίσκεται εκ νέου σε απεργία πείνας και δίψας από το Σάββατο 23/5, κατηγορώντας ξανά τις αρμόδιες αρχές ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, μετά από 29 ημέρες καραντίνας δεν έχει σταθεί δυνατό να βρεθεί ένας υπολογιστής και μια σύνδεση στο ίντερνετ για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Σε αιχμηρή, προς τη γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, ανακοίνωσή του, ο Βασίλης Δημάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29 ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε, η θλιβερή Σοφία Νικολάου {…}Όλη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου απ’ τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από την Γ.Γ Εγκληματικής πολιτικής με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνση μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ’ όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κατάπτυστης Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της. Αρνούμαι ως βαθιά Δημοκράτης να γίνω μέρος των σαδιστικών της σχεδίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, κατά την τοποθέτησή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει ουσιαστικά, αποκλείσει εδώ και σαράντα μέρες την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή και δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του.Μάλιστα εκτίμησε ότι η σημερινή παρουσία του στην εκπομπή ευθύνεται στο ότι αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15