16/07/2020 19:31:35

Γεμάτη μάσκες και γάντια η Μεσόγειος ανοικτά της γαλλικής Ριβιέρας (photos)

Γεμάτη μάσκες και γάντια η Μεσόγειος ανοικτά της γαλλικής Ριβιέρας (photos) - Media

 

Ένα βίντεο που γυρίστηκε από μια γαλλική περιβαλλοντική ΜΚΟ στη Μεσόγειο προκαλεί ανατριχίλα. Η θάλασσα γεμάτη μάσκες και γάντια.

Η Opération mer propre (Επιχείρηση Καθαρή θάλασσα) προσπαθεί, σύμφωνα με άρθρο του BBC να καθαρίσει την ακτή κοντά στο θέρετρο Côte d’Azur της Αντίμπ, στη Γαλλική Ριβιέρα. Η ΜΚΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά τώρα που η Ευρώπη βγαίνει από την καραντίνα και ο κόσμος αρχίζει να πηγαίνει ξανά στις παραλίες.  

 

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ, Λαουρέντ Λόμπαρντ, που τράβηξε το υποβρύχιο βίντεο και το δημοσίευσε στο Facebook, λέει: «Αυτές οι μάσκες - δεν τις χρησιμοποιούμαι πολύ καιρό και θα χρησιμοποιήσουμε δισεκατομμύρια από αυτές, οπότε λέω προσέξτε, είναι η αρχή ενός νέου είδους ρύπανσης».

 

Ήδη στις 14 Μαΐου -μόλις τρεις ημέρες μετά τη χαλάρωση του γαλλικού lockdown- οι οδοκαθαριστές στο Παρίσι ανέβαζαν στα social media τις  μάσκες που έβρισκαν πεταμένες στα πεζοδρόμια. Βουλευτής στη νότια περιοχή Alpes-Maritimes, ήδη υπέβαλε σχέδιο νόμου για να αυξήσει το πρόστιμο για τα σκουπίδια από μάσκες σε δημόσιο χώρο. Θα πρόστιμο που προτείνει είναι 300  ευρώ ανά παράβαση αντί για τα 68 ευρώ που ισχύουν τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.