search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός- Νέα πτήση Κατάρ-Αθήνα: Γιατί αεροσκάφος της Qatar Airways προσγειώνεται κανονικά

03.06.2020 11:28
Κορωνοϊός- Νέα πτήση Κατάρ-Αθήνα: Γιατί αεροσκάφος της Qatar Airways προσγειώνεται κανονικά - Media

 

Στην Αθήνα αναμένεται να προσγειωθεί και σήμερα πτήση από τη Ντόχα του Κατάρ παρά το γεγονός ότι από χθες ισχύει απαγόρευση πτήσεων από τη χώρα αυτή μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορωνοϊού σε πτήση από την πόλη αυτή.

Πηγές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξηγούσαν στο protothema.gr ότι πρόκειται για πτήση transit καθώς μεταφέρει Έλληνες εργαζομένους στο Κατάρ και σε χώρες της Νότιας Αφρικής.

Οι επιβάτες της πτήσης αυτής ήταν στον αέρα με άλλες πτήσεις όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση αναστολής πτήσεων από το Κατάρ και δεδομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει στη Ντόχα θα εγκλωβίζονταν στο αεροδρόμιο.

Γι’ αυτό αποφασίστηκε να επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους της Qatar Airways στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι σε όλους τους επιβάτες της πτήσης θα πραγματοποιηθεί έλεγχος όπως συμβαίνει και για όλους όσοι φτάνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για επτά ημέρες ως στενές «υψηλού» και «χαμηλού» κινδύνου επαφές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:07