search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:33
MENU CLOSE

Φοιτητές αποδοκιμάζουν πρόταση παράταξης για κατοχύρωση εξαμήνου χωρίς εξετάσεις

04.06.2020 11:31
Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Οι τρεις μεγάλες αλλαγές - Ειδική αστυνομία χωρίς όπλα - Media

 

Αντιεπιστημονικό και κενό περιεχόμενου χαρακτηρίζουν πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ το αίτημα ομάδας συναδέλφων τους από τις «Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ», να κατοχυρωθούν σε όλους τους φοιτητές τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, χωρίς να πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Οι φοιτητές θεωρούν ότι η πρωτοβουλία της ομάδας, που εκτός από τη Θεσσαλονίκη οργάνωσε την περασμένη Τρίτη παρόμοιες κινητοποιήσεις σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ιωάννινα, «συκοφαντεί τα συλλογικά, συγκροτημένα αιτήματα μας, αποπροσατολίζοντας από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές με την εξεταστική, τα εργαστήρια, τις κλινικές μας».

«Σήμερα, είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, οι φωνές που “αγωνίζονται να μην δώσουμε εξεταστική”. Εξυπηρετούν τον σκοπό την κυβέρνησης: να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα για το επιστημονικό μας αντικείμενο, σκόρπια, αποσπασματικά, αρκεί αυτά που μαθαίνουμε να είναι αυτά που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αυτά που μας κάνουν ακόμη πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, κρίνοντας ότι «η ηλεκτρονική εξεταστική που επέλεξε σαν λύση το Υπουργείο Παιδείας είναι ουσιαστικά ομολογία των τεράστιων ελλείψεων σε εγκαταστάσεις, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας» και καλώντας τους φοιτητές «να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους τους να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, να γίνει η εξεταστική δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Φυσικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Παιδαγωγικού, Ψυχολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30