search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:00
MENU CLOSE

Απόλυτο μυστήριο στη Λιβύη: Άγνωστοι με βαρύ οπλισμό κατέλαβαν πετρελαιοπηγές του Χαφταρ

09.06.2020 14:37
Απόλυτο μυστήριο στη Λιβύη: Άγνωστοι με βαρύ οπλισμό κατέλαβαν πετρελαιοπηγές του Χαφταρ - Media
 
Μια άγνωστη ομάδα, η οποία δεν φαίνεται να έχει δεσμούς ούτε με τον Χάφταρ ούτε τον Σάρατζ, με επικεφαλής κάποιον στρατηγό Μοχάμεντ Χαλίφα, κατέλαβε σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου στη νότια Λιβύη αυτή την εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης, η άγνωστη ένοπλη ομάδα κατέλαβε τα κοιτάσματα στην El-Sharara.
 
«Οι ένοπλοι άνδρες απαίτησαν από τον διευθυντή των εγκαταστάσεων να σταματήσει τις εργασίες, χωρίς να νοιάζονται για τις τρομερές συνέπειες που θα είχε αυτό τόσο για τον εξοπλισμό της εγκατάστασης όσο και για το οικονομικό πλήγμα που θα επηρέαζε το κράτος», αναφέρουν πηγές από τις εγκαταστάσεις.
 
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της χώρας ζήτησε από τους υπαλλήλους να μην ακολουθήσουν τις εντολές των ενόπλων και πως θα στείλουν άμεσα στρατιωτική βοήθεια. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει επικοινωνία τόσο με την Ιντερπόλ όσο και με του υπεύθυνους του ΟΗΕ για την κατάσταση.
 
Οι συγκεκριμένες πετρελαιοπηγές βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού με επικεφαλής τον Στρατηγό Χάφταρ από τον Φεβρουάριο του 2019.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50