search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:11
MENU CLOSE

«Θα κάνει το F-35 να μοιάζει ξεπερασμένο» – Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για το μαχητικό 6ης γενιάς (Photos)

10.06.2020 15:26
«Θα κάνει το F-35 να μοιάζει ξεπερασμένο» - Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για το μαχητικό 6ης γενιάς (Photos) - Media
 
Ακόμα δεν εντάχθηκε καλά-καλά στον πολεμικό στόλο της Αεροπορίας των ΗΠΑ και ήδη αναλυτές θεωρούν ότι σύντομα το F-35 θα θεωρείται… ξεπερασμένο.
 
Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει το National Interest, ήδη η USAF έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη του μαχητικού 6ης γενιάς ή Αεροπορική Κυριαρχία Επόμενης Γενιάς (Next Generation Air Dominance – NGAD), όπως είναι η επίσημη ονομασία του.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση της δημιουργίας πρωτοτύπων και ότι σχεδόν έχει ολοκληρωθεί το τεχνικό φυλλάδιο με τα προαπαιτούμενα που το μαχητικό αυτό θα πρέπει να καλύπτει ώστε να οδοηγήσει την USAF στο μέλλον.
Η ταχύτητα με την οποία μοιάζει να τρέχει το πρόγραμμα το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στην χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στο επίπεδο της μηχανικής που επιτρέπει στους σχεδιαστές σε εικονικό περιβάλλον να δοκιμάζουν διάφορες ιδέες και λύσεις.
Όσον αφορά στις δυνατότητες του μαχητικού 6ης γενιάς, καλωσήλθατε στον κόσμο της… επιστημονικής φαντασίας: θα είναι stealth, θα λειτουργεί ως μητρικό σκάφος για διάφορους τύπους drones, θα έχει δυνατότητες υπερηχητικής πτήσης, συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, όπλα λέιζερ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
 
Το κυριότερο χαρακτηριστικό του όμως θα είναι η ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών, που ουσιαστικά θα κάνουν την αεροπορία (και γενικότερα τις ένοπλες δυνάμεις) ένα τεράστιο δίκτυο και όχι ένα σύνολο από ανεξάρτητα οπλικά συστήματα.
 
Για την ώρα, η USAF περιμένει να δει τις απαιτήσεις της να υλοποιούνται σε επίπεδο πρωτοτύπων από τις εταιρείες Northrop Grumman, Lockheed Martin’s Skunk Works και Boeing’s Phantom Works με στόχο το 2030 να υπάρχει πραγματικό αεροσκάφος.
 
Πηγή:  Yahoo!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50