search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:28
MENU CLOSE

F@ck tha police: Το ιστορικό τραγούδι των NWA που έκανε επίκαιρο η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (Video)

11.06.2020 14:48
F@ck tha police: Το ιστορικό τραγούδι των NWA που έκανε επίκαιρο η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (Video) - Media
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία της Μινεάπολης είχαν γράψει πάνω σε πλακάτ που είχαν φτιάξει στο σπίτι τους και έκαναν γκράφιτι σε τοίχους τον τίτλο τραγουδιού των N.W. A, ενός τραγουδιού-κατηγορία κατά της αστυνομίας. Και το ηλικίας 32 ετών τραγούδι από το LP «Straight Outta Compton» γνώρισε αύξηση σχεδόν 300% σε streaming.
 
Στο τραγούδι, επί έξι λεπτά οι MC Ren, Ice Cube και Eazy-E είναι οι εισαγγελείς κατά τού με υπερβάλλοντα ζήλο Los Angeles Police Department, κατηγορώντας τους αστυνόμους ότι σταματούν τα αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν και τους βγάζουν έξω και ότι εισβάλλουν στα σπίτια τους. Δικαστής είναι ο Dr. Dre.
 

Τόσο ο Ice Cube όσο και ο MC Ren ήταν 19 χρόνων όταν ηχογράφησαν το «F* THA POLICE». Η πρόσφατη άνοδος της δημοφιλίας του τραγουδιού δεν είναι, ωστόσο, ευπρόσδεκτη από τα μέλη της μπάντας. Μιλώντας στο τηλέφωνο με το περιοδικό Rolling Stone, ο MC Ren χαρακτήρισε «ατυχή» την εξέλιξη. «Πολλοί θα ήταν ευτυχείς με το streaming τραγουδιού τους, αλλά είναι ατυχές, γιατί δες πώς συνέβη: ο George Floyd – αυτό ήταν μια απίστευτη βλακεία. Ως εδώ και μη παρέκει» είπε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:27