search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:10
MENU CLOSE

Έπος: Μέχρι και… σατανιστές τα έβαλαν με τον Τραμπ (Photo/Video)

12.06.2020 15:54
Έπος: Μέχρι και... σατανιστές τα έβαλαν με τον Τραμπ (Photo/Video) - Media
 
Μέχρι και… σατανιστές έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και της απαράδεκτης στάσης που τηρεί τόσο για το ζήτημα της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, όσο και για το κίνημα των διαδηλώσεων στήριξης των δικαιωμάτων των μαύρων στις ΗΠΑ.
 
Συγκεκριμένα, το τμήμα του Satanic Temple (σ.σ. Σατανικός Ναός) της Νέας Υόρκης  ένωσε τη φωνή του με το κίνημα «Black lives matter» ενάντια στον ρατσισμό και στην αστυνομική βία.

Όσον αφορά στην «διοίκηση» του Satanic Temple, αν και άφησε τα μέλη της να πράξουν όπως αυτά κρίνουν σχετικά με το κίνημα, εντούτοις, με ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την οργή για την δολοφονία του 46χρονου άνδρα από τον αστυνομικό στη Μινεάπολις.
 
Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η κατάσταση που βιώνουν οι ΗΠΑ δεν προσφέρεται για να πάνε τα μέλη της και να σηκώσουν κάποιο πανό που να δηλώνουν την παρουσία της οργάνωσης. Ζήτησε όμως να υπάρξουν ενέργειες, προκειμένου να εξυγιανθεί η αστυνομία.
Κάποια παραρτήματα του Satanic Temple όμως αποφάσισαν να κρατήσουν πιο ενεργή στάση στο όλο θέμα, κάνοντας στους λογαριασμούς που διατηρούν πολλά ποσταρίσματα υπέρ των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες.
 

Το Satanic Temple αποτελεί μία από τις πιο γνωστές οργανώσεις σατανιστών στις ΗΠΑ που μετράει 7 χρόνια ζωής και έφτασε στο σημείο να έχει 16 παραρτήματα στην Αμερική, στον Καναδά και στην Μεγάλη Βρετανία.
Σε αντίθεση με την Εκκλησία του Σατανά (Church of Satan), που είναι η πιο γνωστή οργάνωση μη θεϊστών σατανιστών στον κόσμο, ο Satanic Temple χαρακτηρίζεται από μια πιο ακτιβιστική δράση και «ανθρωπιστική» προσέγγιση στο ζήτημα του σατανισμού, αν και είναι επίσης μη θεϊστές.
 
Πληροφοριες: gazzetta.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:08