search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36
MENU CLOSE

«I Painted Flowers For You»: Έκθεση στο Τορίνο της Ιταλίας ερευνά την ταυτότητα και τη σεξουαλικότητα

17.06.2020 08:54
«I Painted Flowers For You»: Έκθεση στο Τορίνο της Ιταλίας ερευνά την ταυτότητα και τη  σεξουαλικότητα  - Media

 

Η καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες, February James παρουσιάζει την έκθεση «I Painted Flowers For You» στη Luce Gallery στο Τορίνο της Ιταλίας.

Βασισμένη σε πτυχές της ταυτότητάς της και των εμπειριών της ως καλλιτέχνης και μέλος της μαύρης κοινότητας, η νέα της έκθεση αντικατοπτρίζει τη σεξουαλικότητα και το σώμα, καθώς και τον θάνατο και το υποσυνείδητο. Μέσα από έντονες αποχρώσεις και παραμορφωμένες μορφές, η James απεικονίζει τον «άυλο συναισθηματικό πυρήνα, όπως μπορεί να εμφανιστεί σε αναμνήσεις και όνειρα» σύμφωνα με ανακοίνωση της γκαλερί.

Οι «αποσυντιθέμενες φιγούρες» στους πίνακες και τα σχέδιά της αποτυπώνουν την ουσία ενός ατόμου και όχι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά και τη φυσική του υπόσταση.

Ζωγραφισμένα με ακουαρέλα, λαδοπαστέλ και σκόνη γραφίτη, τα διαφορετικά πρόσωπα δείχνουν βαθιά και συχνά κρυμμένα συναισθήματα. H καλλιτέχνης με άλλα έργα της διερευνά τον κατακερματισμό της ανθρώπινης ψυχής.

Η James ζωγραφίζει για την αγάπη, τον πόνο και την τρυφερότητα. Διαστρεβλώνει, μουτζουρώνει και υποκρύπτει τα χαρακτηριστικά προσώπων για να διαγράψει αυτήν την έννοια της τελειότητας για την οποία αγωνίζονται άνθρωποι και καλλιτέχνες.

Η February James είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης από την Ουάσινγκτον, ζει στο Λος Άντζελες και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, σε περιοδικά και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36