search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Μάχη με τη φωτιά στο Μαρτίνο – Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό (Photos/Video)

19.06.2020 15:01
Μάχη με τη φωτιά στο Μαρτίνο - Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό (Photos/Video) - Media

 

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα στα όρια με την Βοιωτία. Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο. Όπως γνωστοποιήθηκε αργά το βράδυ, με εντολή του πυροσβεστικού σώματος, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι φλόγες έφτασαν κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Μαρτίνου. Τα οχήματα με κατεύθυνση τη Λαμία εκτρέπονται από τον κόμβο του Κάστρου και όσα πηγαίνουν προς Αθήνα από τον κόμβο του Μαρτίνου. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τελικά η φωτιά πέρασε την εθνική οδό στο βραχίονα των ανεμογεννητριών πάνω από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας. Το μόνο θετικό είναι ότι οι άνεμοι μετά τις 18:15’ κόπασαν λίγο, ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν σταθερές διευθύνσεις υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά καίει και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου και επικεντρώνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης. 

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν συνολικά 70 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Ταυτόχρονα, συνδράμουν 7 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 
 

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε ότι  δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ πνέουν ήπιοι άνεμοι και η φωτιά καίει  χαμηλή βλάστηση. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει καλή ανάπτυξη δυνάμεων, τόσο επίγειων όσο και εναέριων.

Για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίου. 

H Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, ‘Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:19