search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:56
MENU CLOSE

«Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»: Οι θρυλικές ατάκες του Νίκου Αλέφαντου (Photos/Videos)

23.06.2020 13:15
«Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»: Οι θρυλικές ατάκες του Νίκου Αλέφαντου (Photos/Videos) - Media

 

Σε ηλικία 81 ετών «έφυγε» από την ζωή ο Νίκος Αλέφαντος την Τρίτη, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 81χρονος απεβίωσε το μεσημέρι, καθώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και τελικά «έφυγε» από καρδιακή προσβολή.

Εκτός οτι ήταν μία από τις χαρακτηριστικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νίκος Αλέφαντος έχει μείνει στις καρδιές των φιλάθλων για τη θυελλώδη προσωπικότητα του και τον εκρηκτικό χαρακτηρά του. Ατάκες του έχουν γράψει κατά καιρούς ιστορία, με χαρακτηριστικότερη τη φράση «Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα», στη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους μετά από παιχνίδι. 

Τα γούρια του ήταν τα κοντομάνικα και το κόκκινο χρώμα, ενώ όπως είχε τονίσει «δεν είχε αρρωστήσει ποτέ» καθώς δεν κάπνισε ποτέ και δεν έπινε ποτέ. «Δεν κρύωνα ποτέ» είχε πει ακόμη και όταν ήμουν στα Ιωάννινα που έκανε πολύ κρύο.  «Μην δω όμως μαύρο χρώμα» είχε πει συμπληρώνοντας ότι «το κλωτσάω κατευθείαν».

Ο Νίκος Αλέφαντος έχει προπονήσει συνολικά 28 ομάδες στην μεγάλη του καριέρα στους πάγκους, η μεγάλη του αγάπη του όμως ήταν πάντα ο Ολυμπιακός, από τον πάγκο του οποίου πέρασε τρεις φορές, με τελευταία χρονιά το 2004 που ήταν και η τελευταία. 

Προπόνησε μεταξύ άλλων και τους Εθνικό, Προοδευτική, Παναχαϊκή, Καλαμάτα, ΟΦΗ, Πανιώνιο, Εθνική Ελπίδων, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, ΑΠΟΕΛ.

Ακόμα ήταν ο προπονητής που είχε την πιο σύντομη θητεία σε ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, το 2002, είχε παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Φωστήρα μόλις για τρεις ώρες, ένα ρεκόρ που πάρα πολύ δύσκολα θα σπάσει!

Ο Νίκος Αλέφαντος με τη φανέλα του ΠΑΟ Ρουφ

Ως προπονητής του Ολυμπιακού μαζί με τον Τάκη Λεμονή

Ως προπονητής του Ολυμπιακού τη σεζόν 2003/04

Ο Αλέφαντος γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού

Μαζί με τον Τζιοβάνι στην παρουσίαση του βιβλίου του Βραζιλιάνου

Χαραγμένη στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων έχει μείνει η φορτισμένη και συναισθηματική αντίδραση του Νικου Αλέφαντου στην εκπομπή της Έλλης Στάη, κατά την οποία με δάκρυα στα μάτια ζητούσε να βγει και να συνομιλήσει στο τηλέφωνο μαζί του, ο διαιτητής Δούρος, ο οποίος κατά τον Νίκο Αλέφαντο αδίκησε κατάφωρα την προσπάθεια εκείνου και της ομάδας του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 

Όταν ο Νίκος Αλέφαντος έγινε τραγούδι…

Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο εκφραζόταν ο Αλέφαντος όταν προπονούσε ενέπνευσε τα Παιδιά από τα Πάτρα να γράψουν ένα τραγούδι αφιερωμένο σε εκείνον το 1986 με τίτλο «Αλέφαντος».

«Όταν το άκουσα στο ραδιόφωνο πρώτη φορά, έκλαψα… Πολλοί μου έλεγαν να πάρω λεφτά από αυτή την υπόθεση. Μα, πώς είναι δυνατόν να πάρεις χρήματα από την έμπνευση του άλλου που σε τιμά; Πήγαινα και τους άκουγα εκεί που τραγουδούσαν» είχε πει σε συνέντευξή του ο Νίκος Αλέφαντος, όταν είχε ερωτηθεί για το συγκεκριμένο τραγούδι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:55