search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:09
MENU CLOSE

Σκληρό μήνυμα Βέμπερ προς Τουρκία: «Ο εκβιασμός δεν είναι ανεκτός»

30.06.2020 13:51
weber_0.jpg
 
Η ΕΕ δεν θα εκβιαστεί από την Τουρκία σε σχέση με την Κύπρο και τα σύνορα της Κύπρου είναι επίσης ευρωπαϊκά σύνορα, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας την Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της κυπριακής Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με καλή πίστη τη θαλάσσια οριοθέτηση.
 
Συγκεκριμένα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε ότι “οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν συνέχεια αυτού που συνέβαινε με την Κύπρο εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί για ακόμη περισσότερη κλιμάκωση. Οι ανησυχίες της Κύπρου είναι και δικές μας ανησυχίες και της συμπαραστεκόμαστε για άλλη μια φορά με αλληλεγγύη. Η ομάδα του ΕΛΚ επαναλαμβάνει ότι ο κάτοικοι Κύπρου είναι επίσης Ευρωπαίοι και δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ο εκβιασμός”.
 
Εν συνεχεία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία. λέγοντας: “Πρέπει να υπενθυμίσουμε στην Τουρκία ότι τα εποικοδομητικά στοιχεία της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας έχουν επιτευχθεί όχι μέσω της διπλωματίας των κανονιοφόρων, αλλά μέσω ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού διαλόγου και της επιδίωξης βελτίωσης των σχέσεων γειτονίας. Καλούμε την Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της κυπριακής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με καλή πίστη τη θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ των σχετικών ακτών τους”.
 
Πηγή: Euronews
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07