search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:15
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί το εμβόλιο για να εγκριθεί

01.07.2020 06:50
Τα εμβόλια και το «αόρατο χέρι» της αγοράς... - Media

 

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσιοποίησε οδηγίες για την έγκριση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανακοινώνοντας ότι το εμβόλιο θα πρέπει να προλαμβάνει ή να μειώνει τις σοβαρές συνέπειες της ασθένειας τουλάχιστον στο 50% των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Περισσότερα από 100 εμβόλια δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο κατά της COVID-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή 126.100 Αμερικανών, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάιο ένα πρόγραμμα «Operation Warp Speed» για την επιτάχυνση της ανάπτυξης θεραπειών και εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Κίνα: Εγκρίθηκε η χρήση εμβολίου στις τάξεις του στρατού

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο κινεζικός στρατός επέτρεψε τη χρήση στις τάξεις του ενός εμβολίου κατά της Covid-19, που αναπτύχθηκε από κοινού από ένα ινστιτούτο στρατιωτικής έρευνας και μια φαρμακευτική εταιρεία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΠΟΥ, εκτός από τα 17 εμβόλια κατά της Covid-19 που δοκιμάζονται στον άνθρωπο, 132 άλλα είναι στη φάση της προκλινικής αξιολόγησης.

Κανένα εμβόλιο δεν έχει λάβει άδεια για τη διάθεσή του στην αγορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50