search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:26
MENU CLOSE

Ρόδος: Δεν ήταν ένα απλό τροχαίο – Βρέθηκαν κλοπιμαία και ναρκωτικά

02.07.2020 15:40
Ρόδος: Δεν ήταν ένα απλό τροχαίο – Βρέθηκαν κλοπιμαία και ναρκωτικά - Media

 

Το τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με μοτοσικλέτα που προηγουμένως είχε κλέψει, στο οποίο ενεπλάκη 28χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής έγινε η αιτία να αποκαλυφθούν και άλλες κλοπές που είχε διαπράξει μαζί με 36χρονο Έλληνα, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν και ναρκωτικά χάπια.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο όπου και καταδικάστηκαν για τις πράξεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης όταν ο 28χρονος Αλβανός οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών στην πόλη της Ρόδου. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου για να διευθετήσουν τα του ατυχήματος και εκεί διαπίστωσαν πως τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο αλλοδαπός την είχε αφαιρέσει τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε στη συνέχεια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προέκυψε ότι ο αλλοδαπός μαζί με τον 36χρονο Έλληνα προχθές τα ξημερώματα προχθές (30 Ιουνίου) αφαίρεσαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο από την πόλη της Ρόδου το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε επάνω τα κλειδιά. Με το κλεμμένο αυτοκίνητο οι δύο άνδρες μετέβησαν σε παιδότοπο στα Κοσκινού και αφού παραβίασαν το κατάστημα μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, κέρματα αλλά και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ από κερματοδέκτη που υπήρχε μέσα στη επιχείρηση.

Οι δράστες στη συνέχεια εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης και τον 36χρονο Έλληνα, ο οποίος και συνελήφθη. Επίσης σε έρευνα που έγινε σε εξωτερικό χώρο κοντά στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκε σε «καβάτζα» που είχε 157 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή καθώς και όλα τα κλοπιμαία από την επιχείρηση στα Κοσκινού, εκτός από τα 1.000 ευρώ.

Όλα τα κλοπιμαία και τα οχήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι δύο άνδρες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, προσήχθησαν χθες το μεσημέρι ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος αφού τους άσκησε ποινικές διώξεις τους παρέπεμψε να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 250 ημερήσιων μονάδων προς ένα ευρώ την ημέρα στον 36χρονο Έλληνα και συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 200 ημερήσιων μονάδων προς ένα ευρώ την ημέρα στον 28χρονο Αλβανό.

Και για τους δύο καταδικασθέντες το δικαστήριο ανέστειλε τις ποινές τους επί τριετία.
Ενώπιον του δικαστηρίου και οι δύο παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, τις οποίες, όπως είπαν, έκαναν χωρίς να έχουν συναίσθηση καθώς βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα και τα χρήματα που αφαίρεσαν τα χρησιμοποίησαν για την αγορά ουσιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:25