search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Σπιτικά scrub για τέλεια επιδερμίδα

06.07.2020 09:22
Σπιτικά scrub για τέλεια επιδερμίδα - Media

 

Προτιμάς τα φυσικά καλλυντικά και ψάχνεις τον τρόπο να φτιάξεις ένα scrub προσώπου και σώματος, από υλικά που έχεις στο σπίτι; Δες παρακάτω ιδέες για scrub με απολεπιστικές ιδιότητες που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου εύκολα και γρήγορα.

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα γίνεται στο πρόσωπο (εξαιρουμένης μόνον της περιοχής των ματιών) και στο σώμα (χέρια, πόδια, λαιμός, στέρνο, φτέρνες, κοιλιά, πλάτη). Συνεπώς, σχεδόν σε κάθε σημείο της επιδερμίδας σας μια φορά την εβδομάδα.

  • Scrub με λεμόνι: Το λεμόνι ως γνωστόν είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης C και χρησιμοποιείται σε προϊόντα που αφορούν την προστασία από τον ήλιο και τις κηλίδες που εμφανίζονται με το πέρας του χρόνου. Επιπλέον, συσφίγγει τους πόρους του δέρματος και φωτίζει την επιδερμίδα. Θα χρειαστείς μισό φρέσκο λεμόνι, μισό φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Τρίψε το δέρμα σου με κυκλικές κινήσεις για 3 με 5 λεπτά στο σώμα και 7 με 10 στο πρόσωπο σου, ξέπλυνε το με χλιαρό νερό.
  • Scrub με αλάτι: Το χοντρό αλάτι θα σου δώσει την απαλή και υγιή επιδερμίδα που αναζητάς. Η προετοιμασία είναι εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική. Ανακάτεψε σε ένα μπολ 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι, 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Το εφαρμόζεις κατά το ντουζ όταν το σώμα είναι ακόμα βρεγμένο.
  • Ζάχαρη με μέλι και σόδα: Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, το μέλι θα κάνει την επιδερμίδα σου απαλή και τέλος η σόδα βοηθάει στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση βακτηριδίων. Θα χρειαστείς 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, 2 – 3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα, 4 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba, βοηθητικά αν έχετε και θέλετε (είναι προαιρετικό). Ρίξε την ζάχαρη και το μέλι, αφού πρώτα τα έχεις ρευστοποιήσει στη συνέχεια ρίχνεις τη σόδα, μέχρι να δεις όλα τα κομματάκια να «διαλύονται» στο τέλος αν θέλεις βάζεις το λάδι και ανακατεύεις ξανά. Αφού κάνεις μπάνιο, απλώνεις το scrub με τον πολυσυζητημένο αυτόν τρόπο και ξεβγάζεις.

Σε κάθε μα κάθε περίπτωση, όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, η σπιτική απολέπιση σώματος πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείται από την ενυδάτωση της απολεπισμένης περιοχής, η οποία ενυδάτωση μπορεί να γίνεται είτε με λίγη ενυδατική κρέμα είτε με λίγη body lotion!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44