search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Επιστροφή στην δράση στο MLS με μήνυμα κατά του ρατσισμού (Video)

09.07.2020 07:48
Επιστροφή στην δράση στο MLS με μήνυμα κατά του ρατσισμού (Video) - Media

 

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες διακοπής, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ποδοσφαιρική δράση επέστρεψε στις ΗΠΑ, με την επανέναρξη του MLS. Ο πρώτος στην μετά κορονοϊό εποχή, βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ορλάντο με 2-1 επί της Ιντερ Μαϊάμι, ιδιοκτησίας του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το νικητήριο γκολ, σημείωσε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πορτογάλος πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Νάνι. Η Ιντερ προηγήθηκε στο 47` με τον Αγκουντέλο, ενώ το Ορλάντο ισοφάρισε στο 70ο λεπτό με τον Μίλερ.

Ωστόσο, το γεγονός που ξεχώρισε στο συγκρότημα World Wide of Sports των εγκαταστάσεων Disney World της Φλόριντα, όπου φιλοξενούνται κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες, ήταν το ηχηρό μήνυμα που εξέπεμψαν οι άνθρωποι του MLS κατά του ρατσισμού.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, δεκάδες παίκτες από διάφορους συλλόγους του MLS, παρατάχθηκαν γύρω από το γήπεδο και διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία. Ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια και φορώντας μαύρα γάντια, οι ποδοσφαιριστές κράτησαν υψωμένες τις γροθιές τους στον νυχτερινό ουρανό, για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, για όσο χρόνο δηλαδή ο Τζορτζ Φλόϊντ αγωνιζόταν να κρατηθεί στην ζωή, έχοντας στον λαιμό του το γόνατο ενός αστυνομικού. Οπως είναι γνωστό, η δολοφονία του Φλόϊντ συνέβη στις 25 Μαϊου στην Μινεάπολη και αποτέλεσε την απαρχή για τις διαμαρτυρίες εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο, απέναντι στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Αμέσως μετά την έναρξη της αναμέτρησης, οι παίκτες των δύο ομάδων, γονάτισαν σε μια κίνηση αλληλεγγύης στο αντιρατσιστικό κίνημα «Black Lives Matter» που αναπτύχθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη μετά την δολοφονία του Φλόιντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50