search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Μικραίνει ο Μεγάλος Περίπατος: Σειρά αλλαγών και τροποποιήσεων από τον Κώστα Μπακογιάννη

14.07.2020 08:37
Μικραίνει ο Μεγάλος Περίπατος: Σειρά αλλαγών και τροποποιήσεων από τον Κώστα Μπακογιάννη - Media

 

Μια σειρά από αλλαγές και τροποποιήσεις σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά τις συνεχείς και σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Αυτό που προκύπτει είναι η πρόθεση της δημοτικής αρχής να… συρρικνώσει τον Μεγάλο Περίπατο, καθώς το έργο θα περιοριστεί στους δρόμους όπου έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά (π.χ. Πανεπιστημίου) και θα αναιρεθεί εκεί όπου δεν εφαρμόστηκε ούτε δοκιμαστικά.

Οι αλλαγές περιείχαν πολλαπλές «εκπτώσεις» από το αρχικό σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου και συγκεκριμένα τη διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε μια σειρά δρόμους -με βασικότερες τις οδούς Ερμού και Αθηνάς- ωστόσο, με την ώρα να προχωρά και να οδηγεί ορισμένους δημοτικούς συμβούλους σε αποχώρηση, αλλά και την αντιπολίτευση να επιμένει στην κριτική της γύρω από το πώς εξελίσσεται στην πράξη ο σχεδιασμός, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία αναβάλλεται για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο -που υπολογίζεται για τις 27 Ιουλίου- εκτός εάν προκύψει κάτι έκτακτο, οπότε το θέμα θα τεθεί σε έκτακτη συνεδρίαση, διευκρίνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμος προτίθεται να αφήσει ελεύθερη την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ερμού (από Αθηνάς έως Αγ. Ασωμάτων) και την Αθηνάς, αλλά και σε άλλους -τους περισσότερους μάλιστα- μικρότερους δρόμους του Εμπορικού Τριγώνου όπου υπάρχει συχνή «διαμπερής» κίνηση οχημάτων (π.χ. Πεσμαζόγλου, Ευριπίδου κ.λπ.).

Ελεύθερη προτίθεται να αφήσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων και σε πολλούς δρόμους της περιοχής της Πλάκας.

Το αρχικό σχέδιο, υπενθυμίζεται, προέβλεπε ουσιαστικά πλήρη αποκλεισμό της κίνησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων στη συντριπτική πλειονότητα των δρόμων των παραπάνω περιοχών.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν», η χθεσινή συνεδρίαση είχε έντονες αντιπαραθέσεις από την έναρξή της, με τη δημοτική αρχή να δέχεται έντονη κριτική σε μια σειρά ζητημάτων που συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης, όπως το ξήλωμα των παγκακίων από την πλατεία Βικτωρίας για να μην μπορούν πρόσφυγες να συγκεντρώνονται στο σημείο καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η επόμενη συνεδρίαση για τον Μεγάλο Περίπατο αναμένεται σε υψηλότερους τόνους.

Η δημοτική αρχή καλείται να πάρει αποφάσεις και για την παράταση των προσωρινών μέτρων (απαγορεύσεων) της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Μαΐου με ισχύ τριών μηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:09