search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Η επιστροφή του Χαρδαλιά!

17.07.2020 07:35

 

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Η χώρα μας αντιμετώπισε την πανδημία υποδειγματικά. Έδειξε θαυμαστά αντανακλαστικά, έλαβε αστραπιαία τις σωστές αποφάσεις, έδωσε  προτεραιότητα στον άνθρωπο, στη ζωή. Σε μιαν εποχή απόλυτου οικονομικού ειδωλολατρισμού, αυτό έχει τη σημασία του καθώς μας συνδέει με τις βαθύτατες  πολιτισμικές μας καταβολές. 

Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση να παραβλέψεις την οικονομία  και τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της επιλογής, όταν μάλιστα είναι σίγουρο ότι την επομένη θα βρεθούν πρόθυμοι επικριτές να σε κατακεραυνώσουν  γιατί διεκόπη η ανάπτυξη μέσα στο παγκόσμιο lockdown… Η κυβέρνηση ανέλαβε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία παίρνοντας κυριολεκτικά τις ζωές των πολιτών στα χέρια της. 

Με την άρση των μέτρων αλλά τον covid-19 παρόντα, η ζωή μας ψευτοεπανήλθε σε ένα ρυθμό που μόλις μας θυμίζει την προ πανδημίας καθημερινότητα. Ο κόσμος, ωστόσο, τέλη ανοίξεως και αρχές καλοκαιριού δύσκολα θα μπορούσε να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα.

Είδαμε, λοιπόν, να εξελίσσονται τα πράγματα επικίνδυνα καθώς πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες έθεταν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία με απρόβλεπτες συνέπειες. Ταυτόχρονα, υπήρχε η τρομακτική πίεση να επανεκκινηθεί η οικονομία περιορίζοντας τις ζημιές. Αλλά κι αυτό έχει  υψηλό ρίσκο όπως και το άνοιγμα των συνόρων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή και με μια σειρά δεδομένων που στην ουσία δεν μπορούν να αποτραπούν αλλά μόνο να ελεγχθούν, η πανδημία στη χώρα μας αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία – αν μάλιστα ρίξει κανείς μια ματιά στις εκτός συνόρων περιπτώσεις. Ο covid-19 επανακάμπτει, ο covid-19 είναι εδώ και είναι εξίσου επικίνδυνα θανατηφόρος όσο και πριν.

Η χώρα μας λαμβάνει εκ νέου μια σειρά μέτρων και καλεί όλους τους πολίτες να τα ακολουθήσουν για να βγούμε ξανά  νικητές και σε αυτή την ασύμμετρη μάχη.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, επανέρχεται στο προσκήνιο ο κύριος Χαρδαλιάς προκειμένου  να μας υπενθυμίζει μια φορά την εβδομάδα τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες – με την ελπίδα να ….αποφύγουμε τον κύριο  Τσιόδρα! 

Υπομονή! Σοβαρότητα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50