search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:11
MENU CLOSE

Το Netflix «κόβει» τις σειρές με ομοφυλόφιλους χαρακτήρες για να παραμείνει στην Τουρκία

20.07.2020 17:47
Τρεις από τις καλύτερες ταινίες εποχής στο Netflix - Media

 

Το Netflix, η μεγαλύτερη υπηρεσία παροχής streaming περιεχομένου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι παραμένει δεσμευμένη στις δραστηριότητές της στην Τουρκία, απαντώντας σε αναφορές που έγιναν κατά το Σαββατοκύριακο και υποστήριζαν ότι θα σταματούσε τις λειτουργίες της λόγω κυβερνητικής παρέμβασης στο περιεχόμενο.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στα μέλη μας και την δημιουργική μας ομάδα στην Τουρκία», αναφέρει σε δήλωσή της η Netflix. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα.»

Το Netflix ακύρωσε τα σχέδια του για ένα τουρκικό show υπό τον τίτλο «If Only», μετά το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας (το οποίο εξετάζει όλα τα σενάρια διεθνών χρηματοδοτούμενων παραγωγών), να καταργηθεί ένας γκέι χαρακτήρας, σύμφωνα με πηγές της Netflix. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εταιρεία η οποία επρόκειτο να παράγει το σόου σε συνεργασία με μια τοπική εταιρεία, δεν συμφώνησε σε καμία τροποποίηση σεναρίου και αντ’ αυτού την ακύρωσε.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του show που μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κυκλοφόρησε ένα ψεύτικο αποχαιρετιστήριο μήνυμα από το Netflix στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Τούρκων χρηστών.

Το Netflix έχει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια χρήστες στην Τουρκία σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που ανάγκασε τους ανθρώπους σε να παραμένουν στα σπίτια τους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το BBC ανέφερε ότι το Netflix είχε αφαιρέσει έναν γκέι χαρακτήρα από ένα άλλο πρόγραμμα – το «Love 101» – μετά από «διμερείς συνομιλίες» με την εποπτική αρχή για τα media της Τουρκίας (RTUK).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03