search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:23
MENU CLOSE

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει νέα συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Τουρκία – Να εμφανιστεί στη Βουλή (Video)

22.07.2020 09:05
Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει νέα συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Τουρκία – Να εμφανιστεί στη Βουλή (Video) - Media

 

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται και να εμφανιστεί στη Βουλή για να ενημερώσει τον λαό για την ελληνοτουρική κρίση απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. «Να μας πει ποιο είναι το σχέδιο της χώρας ώστε να αποτραπεί η παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε θα επιφυλαχτεί να τοποθετηθεί «επί της ουσίας της συζήτησης για την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου και επί της ουσίας της κρίσης που έχει ήδη ξεσπάσει και με δική σας ευθύνη. Και θα ζητήσω κύριε πρόεδρε να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία. Δεν μπορεί να κρύβεται. Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό» σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας,  στην εισαγωγή της παρέμβασής του, κατηγόρησε την  κυβερνητική πλειοψηφία ότι «αποφάσισε να διεξαχθεί σήμερα η συζήτηση για τη παραπομπή του κ.Παπαγγελόπουλου, σαν να είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σαν να είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη της θερινής ραστώνης του Ιούλη. Κι όμως δεν είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη».

«Από χθες το μεσημέρι» σημείωσε «έχει βγει στο Νότιο Ανατολικό Αιγαίο όλος ο Τουρκικός στόλος. 45 και πλέον πολεμικά πλοία βρίσκονται Νότια της Ρόδου. Για να επιχειρήσουν υποστηρικτικά σε έρευνες του Τουρκικού ερευνητικού Ούρους Ρέις, που έχουν προαναγγελθεί σε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και όχι σε αμφισβητούμενα νερά.

Και εσείς εδώ κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα για να συνεχίσετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό.

Καλώ λοιπόν τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα αναμένω την παρουσία του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο. Και επιφυλάσσομαι να λάβω εκ νέου τον λόγο».

Σε λίγο περισσότερα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50